lørdag 24. august 2013

Dåpskjole til min lille engel ♡

Dette har jeg GLEDET meg til å vise dere!For 2 måneder siden da vi begynte å tenke på dåp til lilleprinsessen visste jeg at vi hadde alternativer til dåpskjole. Men så tenkte jeg det hadde vært utrolig spesielt og morsomt om jeg kunne fått til å strikke den selv. Jeg startet å se etter dåpskjoler og falt for Marte Helgetun sitt magebånd på dåpskjolen som hun har laget oppskrift til, mens jeg falt for strukturen på en dåpskjole i Sandnes garn sitt hefte.








Men derimot likte jeg ikke opprekkingen på kjolen (du kan se bilde av den her). Jeg ville at kjolen skulle være enkel, elegant med en liten wow faktor. Så da endte det med at jeg strikket etter oppskrift fra Sandnes garn sitt hefte, tema 2, og strikket glattstrikk etter jeg felte for å få plass til båndet. Båndet ble bestilt på etsy og sendt fra Hong Kong.




Jeg satt meg mål om å strikke 5 cm pr dag for å være sikker på at jeg kom i mål. Det gikk bare godt, og kjolen var ferdig i goooood tid før dåpen.








Lillemor ble døpt 28.Juli og fikk mange positive kommentarer på kjolen hennes.
Syns det var morsomt å kunne døpe henne i noe jeg selv hadde laget 


Valgte perleknapper med en liten diamant. 

Siden båndet på kjolen er i offwhite ville jeg ha silkebåndet i luen i samme farge og valgte å ha en sløyfe på luen for å markere at det var en jente.




Min kjære tante stilte opp for montering av armer og lue (en dag SKAL jeg lære meg montering), hun monterte også på bandet rundt kjolen.

Da jeg satt med luen og strikket opp kanter så jeg at det skulle jo hekles en picot kant rundt. GOSH tenkte jeg. Jeg har aldri heklet før. Men det var bare å skaffe seg en heklenål, sette seg tilrette med garnstudio sin video og prøve. Og jammen fikk jeg det ikke til!Det var riktig så morsomt :)

Kjolen har vært mitt største prosjekt til nå, men også det vakkreste jeg har laget ♥







Det begynner å bli mørkere og mørkere her på kveldene i nord, syns det er litt koselig - ser fram til ullpledd, stearinlys og masse strikking denne høsten 
Håper dere har det bra alle sammen og at ferien har vært fin med mange goe minner å ta med videre 

Klem Jeanette 

torsdag 15. august 2013

Rilletrøje ★

Oij, her har det vært stille en stund!Det kan nok ha noe med at vi har fått en ny sjef i hus og jeg prøver å nyte hvert et sekund sammen med min blide solstråle. Men jeg er innom dere fantastiske bloggere i ny og ne og prøver å legge spor igjen :)

I forrige innlegg hvor jeg skrev om prinsessa som var kommet til verden fikk jeg mange gratulasjoner, det setter jeg stor pris på og vil si tusen hjertelig takk til dere alle, jeg ble rørt langt inn i hjerterota av så mange fine gratulasjoner 

Før prinsessen kom til verden strikket jeg denne jakken. Jeg drømmer om å strikke den en gang til :) Først må jeg bare strikke alt annet på listen.. Sukk.. For tiden holder jeg på med en del store prosjekter som tar tid.




 



 


Oppskriften er fra heftet Babystrik på pinde 3
Str: 6 mnd 
Garn: Holst garn supersoft
Pinner: 2,5 mm & 3 mm

Jakken strikkes i riller som navnet tilsier = minimalt med vrangstrikk, deilig! Den strikkes ovenfra og ned noe som vil si lite montering og siden man så og si bare strikker rette masker er det behagelig strikk, men samtidig skjer det litt i begynnelsen når man skal raglan øke. Absolutt en oppskrift å anbefale!

Brukte pinne 3,5 for å felle av både armer og bol siden jeg har en tendens til å felle litt fast av.

Jeg tror sannelig jeg har fått meg et nytt yndlingsgarn!Plaggene blir så lette og luftige!Og når det blir skylt opp med milo blir de myke og gode ♥

Håper dere alle har hatt en super sommer og koset dere masse! :) Bloggen har hatt seg en laaang ferie, men nå MÅ jeg skjerpe meg!!Gleder meg til å vise dere et annet stort prosjekt jeg har holdt på med i sommer :)

Klem Jeanette 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...